Skautky vybojovaly čtvrté místo

V sobotu 7. 5. 2011 se v okolí lanškrounských rybníků konalo základní kolo Svojsíkova závodu určené pro skauty a skautky ve věku 11-16 let a účastnily se ho hlídky ze středisek celého okresu.

Závod se skládal z modulu závod, kdy hlídky podle mapy a pomocí busoly obíhaly různá stanovišti s úkoly a modulu brány, což jsou různé disciplíny, které plní vždy jen jeden člen hlídky. Na trati bylo tedy možné se setkat jak se zdravovědou a uzlováním, tak opravou cyklistického kola, nebo štípání dříví. Celý závod byl motivován jako cesta kolem světa, bylo tedy možné navštívit zemi jako Chile, Austrálii, Ugandu, Tibet, nebo Nový Zéland.

Po doběhnutí všech hlídek do cíle následovalo slavnostní vyhlášení, kdy se hlídka skautek z Chocně umístila na 4. místě. Postup do krajského kola jí bohužel utekl o malý vlásek, není ale pochyb, že skautky předvedly skvělý výkon a mezi dalšími jedenácti hlídkami se neztratily.

Nelze tedy dodat nic jiného, než že jim moc gratulujeme k tomuto úspěchu a přejeme mnoho štěstí a nadšení do další činnosti.

Podrobnou výsledkovou listinu a fotografie lze nalézt na internetových stránkách střediska Zubr a Dikobraz Lanškroun.

 

Tento záznam byl publikován v Aktuality . Uložit odkaz do záložek.