Zlatý Břéťa

naše vítězná hlídka
Naše vítězná hlídka (zleva: Jenda, Honza a Lukáš). Zdroj: http://trojka.e-skaut.cz

Na již 21. ročník Memoriálu Břeti Hampla jsme se vydali v sobotu 18. února ráno v počtu osmi členů. Závodům předcházelo přespání v naší útulné klubovně společně se Zorem. Promítali jsme si filmy, dovybavovali si KPZ a učili se uzle.

Kolem deváté hodiny jsme dorazili na chatu U Floriána a začali se třídit do skupinek. V jedné byl Honza, Lukáš a já a ve druhé Míra,Véna a Martin. Keen se přidal k vlčákům odjinud a Vojta už nemohl závodit, protože je mu už 15 let.

O půl desáté bylo slavnostní zahájení a losování pořadí. Honza nám vylosoval jedničku. Ve tři čtvrtě na deset jsme startovali. Jako první úkol bylo vyluštění zprávy v morseově abecedě a překreslení mapy. Ve zprávě stálo, že na závod máme 3 hodiny. Vyrazili jsme a jako jediní jsme sebou táhli plnou krosnu věcí. Na startu nám také řekli že se můžeme držet vyšlapaných cestiček a jak se nakonec ukázalo mohli jsme jít celou cestu podle fáborků pro vlčata. Jenže my jsme vše brali „zkratkami“ a brodili jsme se po kolena zaboření ve sněhu do kopce. Jako druhý úkol jsem musel vysílat Morseovu abecedu. Mezi naše úkoly patřily mimo jiné vyhledat spoj, určit podle vůně koření, zdravověda a přepálit za pět minut provázek – na tomto stanovišti jsme ztroskotali. Na poslední stanoviště jsme dobíhali totálně promočení a s chmurnými myšlenkami. Do cíle jsme doběhli jako první, ale ještě jsme museli absolvovat lanovou dráhu. Tu jsme zvládli všichni tři na jedničku. Ihned po doběhnutí jsme se šli naobědvat.

Museli jsme čekat půl hodiny, než doběhla další skautská hlídka. Mezitím bylo vyhlášení vlčat a Keen se umístil na výborném třetím místě. Po doběhnutí poslední skautské hlídky bylo naše vyhlášení. Byli jsme tak napjatí. Dozvěděli jsme se, že z osmi hlídek jenom tři splnili časový limit a obešli všechna stanoviště. Vénova skupina se umístila na pátém místě, protože se nestihli dostat na dvě stanoviště. Třetí místo…nervy pracovaly. Druhé místo….vykřikli jsme radostí, podařilo se nám obhájit titul mista memoriálu. Byl jsem tak šťastný. Měli jsme druhý nejrychlejší čas a vyhráli jsme i přesto, že jsme měli dvakrát nula bodů. Na závěr jsme si dali jako třešničku na dortu koulovačku s brněnskými skauty a ta stála za to. Už se všichni těšíme na 22.ročník Memoriálu a na obhajobu titulu.

Napsal Jenda Šaloun

Tento záznam byl publikován v Články . Uložit odkaz do záložek.