Skautský tábor Prorubky 2017

Jak už je naší tradicí, i letos jsme se vydali první červencovou sobotu do Prorubek oslavit začátek prázdnin letním táborem. Starší skauti dorazili na tábořiště první a začali pomáhat se stavbou stanů pro sebe a pro ostatní. Když cestu do tábora zdolali i všichni ostatní a stany už stály na svých místech, posilnili jsme se společnou večeří a tábor jsme zahájili prvním večerním nástupem. A bylo to tady!

Prvních pár dnů jsme strávili pracovně. Každý se postupně zabydloval ve svém stanu, který se teď stal jeho novým domovem pro dalších čtrnáct dnů. Skauti stavěli hráz na říčce Kněžné, sušák na oblečení nebo taky tee-pee. Skautky vytvořily například krásnou mozaiku z kamení okolo nového stožáru a pomáhaly v kuchyni. Pomalu se ale začaly rozjíždět také celotáborové etapové hry jednotlivých oddílů.

Světlušky se vydaly po stopách tajemného Jana Tleskače a celý tábor se snažily vyřešit záhadu jeho hlavolamu – ježka v kleci. To se jim nakonec povedlo a mimo to založily úspěšný oběžník TAM-TAM a dostaly se i na slavnostní volbu Velkého Vonta do Stínadel nebo. Vlčata se naopak ocitla v pravěku v rolích lovců mamutů. Při lovení mamutíků museli lovci prokazovat svoji odvahu, sílu, zdatnost, důvtip a další žádané vlastnosti pravěkého muže. Jejich uplatnění přišlo záhy, například při boji s medvědem.

Skautky a skauti se dostali do právě probíhající války v Korei, kde jejich vojenská jednotka působila. Americkým vojákům se dostal ten nejlepší výcvik, a proto nezklamali potom ani na bojišti. Záchrana raněných ze spadlého letadla však nebyla žádná hračka. V průběhu výcviku se z prostých vojínů stávali rotmistři, kapitáni, plukovníci a pouze jeden voják dosáhl až na hodnost generálmajor. Nakonec se stav války začal obracet v prospěch naší armády a poslední mise ji dovedla k vítězství.
Čas určený k táboření však neúprosně utíkal, až jsme se museli opět sbalit a vyrazit domů. Srdečně gratulujeme všem, kteří na táboře slavnostně složili svůj světluškovský, vlčácký, skautský nebo roverský slib! Děkujeme všem, kteří se tábora zúčastnili jako účastníci anebo jako vedoucí; také děkujeme rodičům našich skautů, kteří nám své ratolesti svěřili.

Tak zase příští rok!

FOTOGRAFIE z tábora
fotogalerie od Kočičky zde
fotogalerie od Homina zde

VIDEO z tábora od Majdy

Tento záznam byl publikován v Aktuality . Uložit odkaz do záložek.