Skauting budoucnosti

Všude kolem nás je toho plno, doslova se na nás valí záplava různých informací. Tou důležitou zprávou ovšem je, že český skauting v příštím roce oslaví své 100. výročí!!

Bude to v krátké době už druhá „stovka“! Poprvé před čtyřmi lety jsme oslavili celosvětové založení skautingu R.B. Powellem v Anglii roku 1907. V příštím roce to budou oslavy naše vlastní! Připomeneme si, že skauti prošli celé století ruku v ruce s událostmi českého státu, a vždy byli tam, kde se něco dělo, kde jich bylo potřeba. Několikrát došlo k zákazu a obnovení Junáka. Po roce 1990 konečně začal Junák svaz českých skautů a skautek působit volně a za dvacet jedna let jeho oddíly prošli tisíce dětí a mladých lidí. V příštím roce se tedy při různých příležitostech budeme ohlížet nazpět a sčítat i odčítat a hodnotit, je to příležitost podívat se do minulosti, ale zároveň si představit cestu před námi.

Skauting budoucnosti je tématem letošního slavnostního ohně Svatého Jiří, který proběhne 23.4. 2011 na ranči v Pelinách.

Úkolem družin každého oddílu je pohrát si s tématem a vytvořit krátká vystoupení, která budou inspirovaná právě myšlenkou „skautingu budoucnosti“. Je pouze na jednotlivých režisérech, hercách a masérech jak scénku pojmou, balet, divadlo, sborový zpěv, báseň, pantomima? Důležité je, aby scénka nepřekročila 5 minut a dala se realizovat u slavnostního ohně.

Nebojte se recese!

Publikum bude vděčné, potlesk zajištěn!

Tento záznam byl publikován v Články . Uložit odkaz do záložek.