Cyperie – fantasy larp

O podzimním víkendu 21. – 23. října se čtyři skupiny dobrodruhů vydaly do lesů severního pohraničí velké Říše. Území, jemuž se přezdívá Jeřabinová země, se rozkládá v místě, kde stála dávná Cyperie.

Stejné jméno nese i fantasy víkendový larp pro mládež, který pořádají pod vedením Zora roveři našeho střediska s pomocí přátel z řad ostřílených hráčů larpů. Pokud Vás zajímá, co je to larp, pokračujte sem. Jednalo se již o druhý běh s rozšířeným příběhem. První se odehrál na jaře.

Cyperii představovaly lesy kolem Městských maštalí poblíž Budislavi u Litomyšle. Místní lesy jsou plné skal, údolí a zajímavých zákoutí, které jsou skvělou kulisou pro příběh hry. Hráči prožívali v těchto lesích příběhy jak svých postav, tak osudy celé Cyperie a jejích obyvatel. Učili se nové dovednosti od mistrů, bojovali s pašeráky éteru a objevovali tajemná místa v rozvalinách staré civilizace. Lesy v Cyperii jsou domovem kmene Kríjů, kterým se přítomnost lidí vůbec nezamlouvá, a také různých stvoření vycházejících z rozvalin, před kterými je nutné mít se na pozoru. Dobrodruzi se s nimi nejednou setkali a bojovali na život a na smrt. Mnohým se podařilo nalézt v rozvalinách velké bohatství, avšak někteří se už z lesů nikdy nevrátí.

Příběh hry končil v neděli velkou bitvou o říšskou pevnost, která se s vypětím všech sil ubránila. Další osudy pohraničí se možná dozvíte v pokračování hry.

Děkujeme všem účastníkům, CP a pomocníkům za jejich nasazení ve hře i její přípravě.

Více o hře a další fotografie najdete na webu http://cyperie.webnode.cz.

cyperie-78

 

 

 

Tento záznam byl publikován v Články . Uložit odkaz do záložek.